PRÍPRAVA A RECEPTY KÁVY
Káva je nápoj, ktorý v sebe skrýva veľmi rozmanité chute. Aby sa mohli tieto chute náležite rozvinúť, musíme zvoliť vhodný spôsob prípravy kávy. Existuje mnoho spôsobov a záleží na individuálnej chuti každého človeka i na tom, v akej zemepisnej oblasi sa káva pripravuje.
Obľúbenosť kávy spočíva nielen v rozmanitosti jej pripravy, ale tiež vďaka praviďelnej sieste, ktorú si milovníci nápoja doprajú, keď popíjajú horúcu šálku kávy.
RECEPTY:
Ingrediencie: pre GOLD KOKTEJL
2 cl Whisky Cream Sock, 2cl inštantnej kávy KLEMBER INŠTANT GOLD
Tento koktejl sa pripravuje do skleneného poháru s obsahom 0,5 cl. Jednotlivé suroviny postupne lejeme na seba aby nedošlo zmiešaniu. Nakoniec ozdobýme šlahačkou.
Ingrediencie: pre MOCCA KOKTEJL
3dl silnej kávy, 1dl kakaového nápoja, 1 polievková ližica bieleho rumu, a jedna kocka čokolády a šľahačka
Dobre vychladenú kávu a kakao zmiešame vlejeme do šľahacieho stroja spolu s ostatnými prísadami . Mixujeme tak dlho, pokliaľ sa nápoj nezmení na krémový. Potom nalejeme do pohára a ozdobýme šľahačkou a kockou čokolády.
Ingrediencie: pre KLEMBER ŠTANDARD KOKTEJL
25ml griotky, 30 ml plnotučného mlieka, jedna káva KLEMBER ŠTANDARD ZMES
Do 2dl sklenéného pohára nalejeme griotku.Cez kávovú ližicu priložíme ku stene skleneného pohára a opatrne nalejeme mlieko. Potom zalejeme horúcou kávou KLEMBER ŠTANDARD.